EXPORT AKADEMİ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Güneydoğu Anadolu bölgesinde e-ihracat ekosisteminde yer alan paydaşları bir araya getiren etkinlik GAİB hizmet binasında düzenlendi.
Güneydoğu Anadolu bölgesinde e-ihracat ekosisteminde yer alan paydaşları bir araya getiren etkinlik GAİB hizmet binasında düzenlendi.
Ticaret Bakanlığı ve UPS tarafından ihracat potansiyeli taşıyan başta kadın ve genç girişimciler olmak üzere e-ihracatla ilgilenen tüm kişilerin bilgi, deneyim ve network ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Export Akademi programı, pandemi sonrasındaki ilk etkinliğini Gaziantep’te gerçekleştirdi. 100’e yakın kişinin katıldığı etkinliğin öncesinde söz alan Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem “Kadın ve genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm girişimcilerimizin ihracata yönlendirilmeleri amacıyla Bakanlığımız koordinasyonunda ve UPS firması iş birliği ile hayata geçirdiğimiz ve 2019 yılından beri başarıyla uyguladığımız Export Akademinin 2024 yılındaki ilk programında, Gaziantep’te sizlerle GAİB Hizmet Binası’nda bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Girişimcilikte network oluşturmanın öneminin bilinciyle, katılımcılarımızın bu programda birbirleriyle tanışarak network kurmalarını önemsiyoruz. Export Akademi programımızı ülkemizin farklı bölgelerindeki illerimizde önümüzdeki dönemlerde sürdürerek; ihracatın tabana yayılması noktasındaki çalışmalarımızı somut şekilde sahada gerçekleştireceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak, ihracata hazırlık aşamasından pazarlamaya, tasarımdan küresel firmalara tedarikçi olmaya, e-ihracattan yurtdışı fuar katılımlarına, yurtdışı dağıtım kanalları oluşturmaktan küresel marka olmaya kadar ihracatın her aşamasına, her adımına destek veriyoruz. Kadın ve genç girişimcilerimizin de desteklerimiz konusunda bilgilendirilmeleri, daha çok girişimcimizin desteklerimizden yararlanmalarını önemsiyoruz. Sözlerime son verirken, Bakanlığımız adına, şükranlarımı sunuyor, programın hayırlı ve yararlı olmasını diliyorum.” dedi.
Ev sahibi GAİB adına bir konuşma gerçekleştiren GAİB Genel Sekreteri Bülent Kayalı ise “Öncelikle geçen yıl depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Dilerim ki bu topraklarda bir daha böylesine büyük bir acı yaşanmaz. Birliklerimiz uzun yıllardır çeşitli konularda tanıtıcı faaliyetlerini sürdürmekte. İhracatın kalıcı olarak yükselişinin sağlanması ve tabana yayılmasının ilk şartının bölgemizdeki insan kaynağının geliştirilmesinden geçtiğine inanıyoruz. Bu sebeple özellikle 2020 yılından itibaren sistematik bir şekilde eğitimlerimize konferanslarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Başta Ticaret Bakanlığı’nın ihracata yönelik verdiği devlet destekleri olmak üzere, online pazarlarda satış yöntemleri, e-ticaret sitesi altyapı kurulumu, lojistik süreçleri ve gümrük mevzuatı, online ödeme yöntemleri ve dijital pazarlama olmak üzere farklı konu başlıklarında birçok uzmanın bilgilerini paylaştığı program yoğun katılıma sahne oldu. Özellikle e-ihracat/e-ticaret konularına ilgili, bu alanlarda gelişime açık, motivasyonu yüksek kadın girişimciler ve 30 yaş altı genç girişimciler başta olmak üzere Bölgede faaliyet gösteren birçok şirket temsilcisi ve ilgilinin katıldığı programın sonunda katılımcılara dijital katılım sertifikaları verildi.