“KONTROLSÜZ SONDAJLAR, İÇME SUYUNU KİRLETİYOR!”
GASKİ ekipleri, yaptıkları saha incelemeleri sonucu önemli bir soruna dikkat çekerek kaçak ve ruhsatsız açılan kuyuların suyun kalitesini bozduğunu ve aynı zamanda da su miktarını azalttığını belirtti.

Gaziantep’in kırsal mahallelerinde içme suyunun bulanık aktığı yönünde gelen şikayetler üzerine harekete geçen GASKİ ekipleri, yaptıkları saha incelemeleri sonucu önemli bir soruna dikkat çekerek kaçak ve ruhsatsız açılan kuyuların suyun kalitesini bozduğunu ve aynı zamanda da su miktarını azalttığını belirtti.
GASKİ uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre açılan kaçak kuyuların yer altı su kaynaklarında doğal dengenin bozulmasına neden olduğunu belirterek toprak tarafından süzülen suyun dengenin bozulmasıyla birlikte fiziksel kirlenmeye uğradığını aktardılar. Yetkililer ayrıca suyun musluklardan sağlıklı bir şekilde akması zorlaştığını iletti.
800 KAYNAK AKTİF, KIRSALA YÜZLERCE KİLOMETRELİK HAT
GASKİ, sadece merkezde değil, en uzak köy ve mezralarda bile temiz su hizmeti sunmak için yoğun bir mesai harcıyor. Kurulan sistemlerle GASKİ tarafından 800’e yakın içme suyu kaynağı aktif olarak izleniyor. Kaynaklarla su depoları, arıtma üniteleri ve kilometrelerce uzunluktaki boru hatlarıyla destekleniyor.
Özellikle dağlık bölgelerde yürütülen sondaj çalışmaları ve zorlu coğrafyalardan geçen boru hatları, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara temiz su ulaştırmanın zahmetli bir iş olduğunu gösteriyor.
“SUYUN DEĞERİ, KORUNDUĞUNDA BİLİNİR”
GASKİ yetkilileri, vatandaşlardan kaçak kuyu faaliyetlerine karşı dikkatli olmalarını istedi. Kurum, bu tür yasa dışı girişimlerin sadece cezai yaptırımla sınırlı olmadığını, halk sağlığını da tehdit ettiğini vurguladı.
Konu hakkında GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Kaçak kuyular sadece yasayı değil, doğayı da ihlal ediyor. Yer altı suları hepimizin ortak mirası. Suyun değeri korunduğunda bilinir. Kırsalda yürüttüğümüz her çalışmanın temelinde bu mirası koruma amacı yatıyor. Şüpheli durumların GASKİ 153 Çağrı Merkezi’ne bildirilmesiyle birlikte, hem su kaynaklarının korunabileceği hem de halk sağlığının güvence altına alınabilecek.”