Özel, Gazianteplilerle buluştu

Miting kapsamında Gaziantep’e gelen Özgür Özel, “Gaziantep’i geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız” dedi.

Siyaset Yayın: 25 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2024 19:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Yerel seçimlere sayılı günler kala Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstasyon Meydanı’nda halkla buluştu. Özel, “Ramazan’ınız mübarek olsun.  Allah tutulan oruçları kabul etsin. Dediler ki Gaziantep’te Ramazan’da miting olmaz böyle büyük alan asla dolmaz. Gaziantep’e gelirsiniz ve Ramazan’da üzülürsünüz. Dedim ki ben o kente o kentteki yoldaşlarıma o kentteki Atatürkçüler Cumhuriyetçiler o kentteki vatan severlere milliyetçilere inanıyorum Gaziantep’e gidiyorum dedim. Göreceksiniz her geçen gün daha kalabalık olacağız. Her geçen gün daha çok olacağız ve en sonunda Gaziantep’e hak ettiği günlerine Gaziantep’e geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız.”

Özel, “Gaziantep yoruldu. Sürekli birileri her şartta oyu bize veriyorlar. Emekliyi de kırsa veriyorlar, çiftçiyi perişan etsek de veriyorlar. Ne yaparsak yapalım Oyu bize veriyorlar diye sürekli ihmal eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Her yerde bir hesap yapıyoruz. Gaziantep’te geçen sene 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşına 20 kg Antep fıstığı alıyormuş. Bu sene 10 bin TL’ye sadece 15 kg alıyor. 2018 yılında nohut dürümü 5 TL ‘ydi. 2018’den bu yana beş liralık nohut dürüm olmuş 50 TL. Altı senede on kat artmış. Gaziantep’te en kötü evin kirası 10 bin TL. Emeklinin maaşı da 10.000 TL yani eve girerse kira verirse aç oturacak karnını doyurursa sokakta kalacak böyle bir anlayış olmaz “

Gaziantep’te gençlerin yüzde 43’ünün işsiz olduğunu belirten Özel, “Antep‘teki iki gençten bir tanesi işsiz ve çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Tabii bu işsizliğin önemli sebeplerinden bir tanesi tekstil sektöründe yaşananlar.  Tayyip Erdoğan “bu ülkede ekonomiyi ben bilirim” dediği için “faiz sonuç değil sebeptir” dediği için, “bütün dünya faizleri yükseltirken inadına inadına faiz düşürüp enflasyonu arttırdığı” için.. Herkes dövize yöneldiği için öyle bir noktadayız. Antep gibi tekstil ihracatında en rekabetçi illerimizden bir tanesi giderleri çok arttığı için ve döviz fiyatındaki zorluklar yüzünden ihracat isteğini alamaz oldu. 19'dan 44'e çıkan mazot fiyatıyla geçmişte bir kilo buğday, 1 kilo mazot alırken, 7 kilo buğdayla bir kilo benzin alınmayan bir noktaya geldik. 1 kilo buğday satıyorsun, bir bardak çay içemiyorsun. Nerede çiftçiye köylüye milletin efendisi diyen anlayış, şimdi karşımızda köylüye 'al ananı da git' diyen anlayış nereden nereye geldik

Özel şöyle devam etti: “CHP’li belediyeler son beş yılda tam 61 tane yurt yaptı.  Gaziantep’te CHP’li belediyelerce Merkez belediyeleri biz aldıkça konuşacağız. Aynı İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana belediyelerimiz gibi burada da yurt yaparak öğrencinin barınma sorununu çözeceğiz. Yine burada sosyal konut projeleri ile kira sorununu çözeceğiz. Türkiye’nin 4 bir yanında nasıl yüz güldürüyorsak Antep‘te de yüzleri güldüreceğiz.

“Burada Şehir hastanesi büyük bir sıkıntıya dönüştü. İnanılmaz bir doktor açığı var. Kadroların yüzde 35'i boş. İnsanlar, sadece doktor değil, hemşire, sağlık memuru, teknisyen hepsi eksik. Geçen ay TTB 138 randevu sorgusu yapıyor yüzde 64'üne randevusuzluk cevabı veriyor. Sağlık Bakanı'na sesleniyorum. Antep'i duy, bu şehirde sağlık skandalı yaşanıyor. Gaziantep’i artık yordular. Gaziantep’i hasta ettiler artık bir doktor lazım.”

BU ŞEHRE DOKTOR LAZIM DOKTOR

“Bu şehir hasta. Ona bir doktor lazım. Muzaffer bey hepimizin çok sevdiği bir tıp doktoru. Partimizin gözbebeği Gaziantep’in bir evladı. Saygılı, çalışkan, üretken, enerjik birisi. Gaziantep onu çok seviyor o da Gaziantep’i çok seviyor. Biraz önce Muzaffer başkan size neler yapacağını söyledi. Onu sevmek yetmez. Beş gün var. Bu beş gün boyunca her gün Muzaffer doktor için çalışmaya hazır mısınız ?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.