ŞEHİTKÂMİL’DEN KIRSAL MAHALLELERDE YOL ATAĞI
Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ‘eşit hizmet’ ilkesi doğrultusunda kaderine terk edilen kırsal mahallelerde hizmet ağı genişletildi.
Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ‘eşit hizmet’ ilkesi doğrultusunda kaderine terk edilen kırsal mahallelerde hizmet ağı genişletildi. 7 aylık kısa sürede ilçenin üretim merkezi konumunda olan 72 kırsal mahallede toplamda 2 bin kilometrelik yolda çalışmalar yapıldı. Yeni arazi yollarının açıldığı mahallelerde, bozuk yollar da onarıldı.
Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın daha güvenli ve konforlu yollar hedefiyle başlattığı çalışmalar sonucu kent merkezi ile birlikte kırsal mahallelerde yollar sorun olmaktan çıktı. Kentin kronik sorunları arasında yer alan bozuk yolların yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelerde de yeni yollar açılıyor.
ŞEHİTKAMİL’E YAKIŞMAYAN YOLLAR VARDI
Şehitkâmil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla 7 aylık bir süreçte yol ağı genişletildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, yolların büyük sorun olduğunu fark ettiklerini söyledi. Yılmaz, “Maalesef göreve ilk geldiğimizde Şehitkâmil’imize yakışmayan ve kaderine terk edilen mahallelerle karşılaştık. Bunun böyle kalmasına veya ötelenmesine asla müsaade edemezdik. Nitekim ilk olarak fizibilite raporunu çıkararak, sahaya indik ve çalışmalarımıza başladık” dedi.
2 BİN KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
Yılmaz, “Ekiplerimizle ilçemizin dört bir tarafına dağıldık. İhtiyaç duyulan her mahallede bozuk yolları onardık. Geniş bir alanda çalışmak da kolay değil ama Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla kısa sürede önemli bir mesafe katettik. Bunun yanında birçok köyümüzün de arazi yolları olmadığını fark ettik. Hızlı bir şekilde yeni yollarımızı açarak, mucurlama çalışmalarını tamamladık.
Geldiğimiz noktada göreve geldiğimizi günden bu yana toplamda 2 bin kilometrelik yol düzenledik ve yeni arazi yolları açtık” diye konuştu.
TRAKTÖR GİRİLEMEYEN BÖLGE, ŞİMDİ OTOMOBİLLER GİRİYOR
Çalışmaların bununla sınırlı olmadığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: “7 yıl öncesine kadar halkımızın traktörle dahi gidemediği ve gidemediği için de ekip, biçemediği tarlasına gitmesi bizim için çok büyük bir gurur. Şimdilerde o yollarda otomobillerle seyahat edilebiliyor. Yol, demek sadece ulaşım demek değildir. Yol aynı zamanda üretimdir. Çiftçilerimizin önündeki en büyük engeli de çözüme kavuşturduk. Bu sayede çiftçimizi tarlasına gidebilecek ve üretim yapabilecek.”