ÜCRETSİZ ÖĞÜN ACİL İHTİYAÇTIR

CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı okullarda öğrencilere ücretsiz öğün verilmemesine ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.09.2023 17:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı okullarda öğrencilere ücretsiz öğün verilmemesine ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Kadın Kolları “Okullarda olmazsa olmazımız olan ücretsiz öğün talebimizi haykırıyoruz. Ülkemizin en acil çözülmesi gereken sorunlarından biri” dediler.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından okullarda ücretsiz öğün verilmemesine ilişkin 81 il, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

CHP Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada okullarda ücretsiz öğün verilmesi gerektiği belirtildi.

Türkiye'nin en acil çözülmesi gereken sorunlardan birinin çocuk yoksulluğu olduğu vurgulanan açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle gıda fiyatlarındaki artışın özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bıraktığı kaydedildi.

Okuldan verilen listeye göre beslenme çantasını doldurmanın maliyetinin haftalık 175 TL’yi bulduğu ileri sürülen açıklamada “Bugün 81 il, 973 ilçede Kadın Kollarımız ile eş zamanlı basın açıklaması yaparak okullarda olmazsa olmazımız olan ücretsiz öğün talebimizi haykırıyoruz. Ülkemizin en acil çözülmesi gereken sorunlarından biri, çocuk yoksulluğudur. Ekonomik kriz nedeniyle gıda fiyatlarındaki artış özellikle dar gelirli aileleri vurdu. Bu da çocukların sağlıklı, dengeli beslenmesini engelledi, çocuklarda yetersiz beslenme yaygınlaştı” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seçim öncesinde, okullarda ‘1 öğün ücretsiz yemek’ verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vadeden iktidar, okul öncesi ve yatılı okullarda verdiği ücretsiz öğünü kesti. 1 milyon 400 bin öğrenciyi tek öğün doyurmak bile gözlerine battı. Deprem bölgesi hariç tutularak ücretsiz öğün kaldırıldı. Hem de bir genelge ile… Bu elimde gördüğünüz genelgede ne mi var? Açlığa sürüklenen çocuklar var. Yetersiz olan bu uygulama hangi gerekçe ile kaldırıldı?” diye soruldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.