6 emlakçıya ceza yağdı

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, emlak danışmanlık firmalarını takibe aldı.

Gündem Yayın: 23 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 23.10.2024 17:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vatandaşların spekülatif fiyat artışlarından etkilenmesinin önüne geçmek için fahiş fiyat artışı kapsamında denetimlerini aralıksız sürdüren Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetleme sonrasında 6 emlak firmasına, alıcılara fahiş fiyatlar gösterdiklerinden dolayı tutanak tutarak Ticaret Bakanlığı’na gönderdi.

Bakanlığa gönderilen tutanaklar neticesinde her fahiş fiyat için satışa konulan ev ve işyerleri için Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in 14'üncü maddesindeki 'Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz' hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle firma başına 300 000 ila 500.000 TL arasında cezai işlem uyguladı.

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları bu konuda uyararak, internetten veya sosyal medya hesapları üzerinden satış yapan veya kiralayan emlakçıları birbirinden farklı fiyat uygulamaları halinde durumu Bakanlık birimlerine ihbar etmelerini istedi.

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü’nün emlak sektörüne yönelik denetimleri önümüzdeki günlerde de hız kesmeden sürdürülecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.