COŞKULU KUTLAMA

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle Vali Kemal Çeber ve protokolün katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 16:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle Vali Kemal Çeber ve protokolün katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Törene Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Eyup Özkeçeci, Derya Bakbak, Melih Meriç, Hasan Öztürkmen, Ertuğrul Kaya, diğer protokol üyeleri ile askeri, adli ve idari erkân katıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına özel düzenlenen Çelenk Sunma Töreni’nde, Vali Kemal Çeber, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.  Akabinde Panorama 25 Aralık Müzesi’nde gerçekleşen “Zanaattan Sanata 100. Yıl” programına katılan Vali Kemal Çeber ve beraberindeki heyet, sergi ziyaretlerinin ardından vatandaşlarla birlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri izledi.

KATMA TREN İSTASYONU’NDAN TOPRAK GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin girişimleriyle Antep savunmasının başlangıç noktası olarak kabul edilen Katma Tren İstasyonu’ndan toprak getirildi. İstasyon, o dönem 7. Ordu Komutanı olan Mustafa Kemal Paşa ile Osmanlı Meclisi Mebusan Üyesi Ali Cenani’nin buluşarak işgale karşı hazırlık yapılması bilgisini paylaştığı yer olması sebebiyle büyük önem taşıyor. Bu sebeple 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde Türkiye’nin çeşitli şehitliklerinden getirilen toprakların konulduğu vazoya, Katma Tren İstasyonu’ndan getirilen toprak, Vali Kemal Çeber ve beraberindeki protokol ile birlikte konuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.