Nihayet Uptober Geliyor Mu? Ay Sonuna Doğru Kripto Paralarda Önemli Hamleler!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 68.000 dolarlık önemli seviyenin üzerinde tutunması ile birlikte altcoin’lerde de yukarı yönlü gözle görülür hamleleri değerlendirmeye başladık. son zamanlarda ise dikkat çeken birkaç kripto para birimi bulunuyor.

Gündem Yayın: 22 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 22.10.2024 15:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 68.000 dolarlık önemli seviyenin üzerinde tutunması ile birlikte altcoin’lerde de yukarı yönlü gözle görülür hamleleri değerlendirmeye başladık. son zamanlarda ise dikkat çeken birkaç kripto para birimi bulunuyor.

Dikkat Çeken Altcoin’ler

Piyasanın güvenilir kripto para haber sitelerinden COINTURK’te de ifade edildiği gibi küresel kripto para piyasasının toplam değeri %1,23 artarak 2,37 trilyon dolara ulaştı. Piyasa hacmi ise son 24 saat içinde %57,91 artışla 65,76 milyar dolara çıktı. Pazartesi günkü piyasa, “Uptober” olarak adlandırılan olumlu trendin etkisiyle güçlü bir yükseliş trendi izledi. Bitcoin geçici olarak 69.000 doları gördü, Ethereum ise 2.700 dolar seviyesini aştı.

ApeCoin, %50’lik artışıyla dikkat çekti. dYdX ve Jupiter de sırasıyla %30 ve artışla önemli kazançlar elde etti. Öte yandan, Litecoin %2 düşerek 73,66 dolara geriledi. MANTRA ve Aerodrome Finance de %1 civarında değer kaybı yaşadı.

Kripto para piyasasında genel olarak pozitif bir hava hakim. Yatırımcıların ilgisi ve güveni yüksek. Piyasanın yukarı yönlü hareketi, gelecekteki fırsatlara da işaret ediyor. Ancak, piyasayı etkileyecek düzenleyici gelişmeler yakından takip edilmeli.

Kripto Para Birimlerinde Uptober Etkisi

"Uptober" terimi, özellikle kripto para piyasasında Ekim ayının olumlu bir piyasa performansı göstermesi beklentisiyle kullanılan gayriresmi bir ifadedir. Bu terim, Ekim ayının "up" (yukarı) ve "October" (Ekim) kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Genellikle yatırımcılar ve piyasa takipçileri arasında, önceki yıllarda Ekim aylarında yaşanan bazı büyük yükseliş trendleri nedeniyle bu döneme yönelik iyimser bir beklenti olduğunda kullanılır. Ancak bu, kesin bir piyasa trendi veya garantili bir sonuç olmadığını, sadece geçmişteki bazı olaylara dayanarak oluşan bir beklenti olduğunu belirtmek önemlidir.

Bunun yanında Bitcoin, son 13 yılda ortalama %22,9'luk fiyat artışıyla Ekim ayında geleneksel olarak iyi bir performans sergilemiştir. Güçlü tarihsel emsal, bu yıl için de olumlu bir durum oluşturuyor.

Öte yandan kripto piyasası, Bitcoin fiyatındaki yükselişin ardından Ekim ayına güçlü bir ivmeyle başladı. Artan işlem hacimleri ve kurumsal ilgi iyimserliği artırıyor. Yükseliş ivmesinin devam etmesi halinde Bitcoin fiyatının ay sonuna kadar potansiyel olarak 70.000 $'a ulaşması hatta aşması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.