Öztürkmen’den Fernas işçilerine destek

Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve protesto için Soma'dan Ankara'ya gelen Fernas Madencilik işçilerine destek oldu.

Gündem Yayın: 16 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2024 16:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Manisa’nın Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye olmalarının ardından işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 52. gününde devam ediyor.

Öztürkmen, “Bir AKP'li vekile ait Fernas Madencilik'e ait madende çalışan işçiler ölmeme haklarının tanınması için uğraşıyorlar. Ancak iktidar Fernas işçilerini duymuyor, görmüyor. ‘Ben, maden fabrikasının sahibi vekille görüştüm’ diyor.

Vekille görüşüyorsun ama karşı tarafla da görüşse keşke. Bunlar yasa dışı bir şey istemiyorlar. Sadece iş güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyorlar.

İşçilerin parka girmesine izin verilmedi. Bir işçi kardeşimiz fenalaştı açlık grevinden dolayı. Hastaneye kaldırıldı. İşçilerimizin açıklama yapması da engellendi.

Herkese açık olması gereken, kamu alanı olan parkta oturmalarına bile izin vermiyorlar. Parkta oturma hakları bile ellerinden alınmış durumda. Bu zulüm iktidarının, bu sermaye yanlısı iktidarın çalışanlara reva gördüğü muamele bu. Bu işçiler sadece kendi haklarını değil, bu işçiler bütün madencilerin, tarım çalışanlarının, bütün işçilerin haklarını savunuyorlar.

Arkadaşlarımız, mücadelelerinde kararlı. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri olarak bu hak mücadelesine desteğimizi sürdüreceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.