Şahin, Barak Sulama Projesini görüştü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Strateji Geliştirme ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Barak Sulama Projesini görüşüp değerlendirdi.

Gündem Yayın: 19 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2024 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Şahin, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme ve Bütçe Başkanlığını ziyaret ederek Strateji Geliştirme ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel ile barak Sulama Projemizi görüşüp değerlendirdik…

Strateji Geliştirme ve Bütçe Başkanımıza Barak Sulama Projemizin ilçemiz, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için arzettiği önem ve değeri anlatarak pompa istasyonu ve ana kanalları tamamlanan projemizin borulu sulama şebekesinin 2025 yatırım programına alınması yönünde ricamızı ilettik. Son derece pozitif geçen görüşmede Strateji Geliştirme ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel sulama projelerini ülkemiz için öneminden dolayı desteklediklerini Barak Sulama projesine de son derece pozitif baktıklarını ve önemsediklerini dile getirdi. Barak Sulama Projesi Nizip ve Karkamış ilçelerimiz içinde yaklaşık 500 Bin dekarlık alanın P1-P2-P3-P4 sulama proje aşamaları ile Fırat nehrinin serin sulları sulanmasını amaçlayan bölgeye hayat verecek bir proje. Projemizin P1 aşaması tamamlanmış olup Hancağız Baraj bölgesine kurmuş olduğumuz 5 MV lik GES sistemi ile Dutlu, Turnalı, Yolçatı, Bağlıca, Güzelköy, Günaltı, Yukarıbayındır, Aşağıbayındır, Hancağız ve Gükaya Mahallelerinin tarım alanları sulanmaktadır. Projemizin P2 aşamasın pompa istasyonu ve ana kanalları tamamlanmış olup borulu sulama şebeke sisteminin de tamamlanması le birlikte İntepe, Eceler, Züherecik, Yazır, Yaşarköy, Karacurun, Soylu, Kıvırcık ve Subağı köylerimizde toplam 93.350 dekar alan sulanmış olacak.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Strateji Geliştirme ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel’e Barak çiftçileri, Nizip ve Karkamış ilçelerimiz, Gazi şehrimiz adına Barak Sulama projesine olan ilgilerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.