Yerli radar sistemi ile denetim

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından yapılan yerli radar denetimlerinde 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL para cezası uygulandı.

Gündem Yayın: 25 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2024 12:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
Google News

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Trafik Jandarması, aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla denetim ve kontrollerine devam ediyor. Denetimler esnasında yerli ve milli imkânlarla geliştirilen yapay zekâ destekli MEDAR MTS radarını kullanarak hız ihlali yapan tüm araçların cinslerini, hangi şeritte hız yaptıkları, hız yapılan yerin koordinatı belirlenebiliyor. Ayrıca hız sınırlarına uymayan araçların fotoğrafını çekip video kaydı ile suç tespiti yapabiliyor. Bu kapsamda; 1.550 araç ve sürücüsü denetlenmiş, 135 araç sürücüsüne toplam 331.650 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.